Evescorner - Mitt liv i dagboksformat

Alla inlägg under oktober 2011

Av Evelina - 18 oktober 2011 14:34

Sitter på skolan nu och väntar på att klockan ska bli tio över tre så att jag får gå till min handledare för att diskutera om projektarbetet, som sakta men säkert börjar komma igång! Tar lite tid att planera allt åh sånt där men snart så, synd bara att vi ska skriva i våran loggbok varje gång som vi tänker på projektarbetet eller vi gör något på det, men jag glömmer bort det varje gång. Inte bra.


Nä kom på nu att jag ju måste läsa lite om olika träningsmetoder och sånt där, som han ville veta om idag, så ska kolla upp det nu så skriver jag väl nå ikväll om jag hinner. Har lite grejs som jag ska göra också ikväll! :)
Adjö!

Av Evelina - 17 oktober 2011 19:30

Nu var det en ny vecka, med nya tag, och nu är första dagen i skolan efter fyra veckors praktik avklarad. Ganska skönt , nu är det bara 9 dagar kvar innan det är lov :) Härligt!, höstlovet kommer jag njuta helt fullt ut, och jag har en hel del planer som jag ska försöka få fullbordade, krävs lite planering bara, återkommer om det :)

iaf idag då så var de faktiskt lite mjukstart konstigt nog, annars tkr ja de brukar vara full fart från början till slut! men inte idag inte :),skönt det! :)
åh sen jag kom hem så har jag inte gjort så himla mkt, bara käkat, hämtat cykeln nere med bussen åh hjälpt pappa byta till vinterdäck, så snart vågar även jag tuta åh köra igen! :)


Nu har jag inge mer att förtälja för er så slutar här!
Adjö!

Av Evelina - 16 oktober 2011 17:35

och veckans sista dag, åh snart är även söndagen slut och det är dags för en ny vecka med nya tag, och till veckan så blir det skola igen för hela slanten.. suck..


iaf så igår då så var jag och mamma till Lightvalley och shoppade lite, och jag fick två stycken jeansbyxor  på fifty fifty av mamma  :) Tack <3 :D, och sen var vi in på team sportia och där hittade jag ett par skor och en huvtröja som jag köpte :) så jag gjorde väldigt bra kap igår måste jag säga, grymt nöjd blev jag iaf! :) Brukar ju lixom aldrig hitta så många saker som jag verkligen ville ha samtidigt,och att alla storlekar fanns åh allt. Sen var det ju extra roligt för jag måsta till och med ta en storlek mindre på jeansen än vad jag annars har :) så det gillas ju mer det!
Sen på kvällen så tog jag det bara lugnt, låg åh tittade på wallander - innan frosten en stund innan det va dags för lördagsmys åh fångarna på fortet :)


Idag så har jag inte heller gjort så mkt, bara tagit det lugnt på förmiddagen o kolla på Sherdil, sen så på eftermiddan gick jag ut åh fixa lite med granris och enris och donade på inför vintern och sen har jag inte gjort så mkt, nu så är storebror och hans tjej här och håller på med älgköttet, och jag sitter och skriver på rehabilitering och habilitering så att det blir klart ngn gång!

Nä fortsätta kanske så att man blir klar, snart är det dags för tv! :)
Adjö!

Av Evelina - 14 oktober 2011 19:27

Ja eftersom att min praktik slutade igår så kunde jag följa med brorsan på älgjakt idag och gå med Takkos.

Så jag klev upp klockan 6 imorse och ställde mig i ordning, fixa matsäck och allt som hör till! Sen vid kvart i åtta så hämtade brorsan mig och Takkos och sen gav vi oss iväg, ngn gång efter åtta så började vi gå ut i skogen, sen efter en stund så säger han åt mig att lyssna, och då hör jag ngt som låter, och så säger han åt mig att jag ska hålla för öronen, för då är det en älg som kommer, så han skyndar sig upp på en stubbe för att få in ett bra skottläge och jag trycker fingrarna mot öronen och hukar mig ner lite grann, skottet smäller av och han vänder sig om emot mig och säger att det är en stor oxe som springer framför oss, jag skyndar mig att resa mig upp och ser kronan på oxen innan han försvinner in i skogen. Vi börjar gå efter och hör hur det är en hund som skäller inne i skogen och sen så börjar vi gå in mot skogen och han är lite före mig när han vänder sig emot mig och viftar med handen att jag ska skynda mig att komma, och då ser även jag att både Takkos och en hund till står och håller på med någonting, och när vi kommer fram så ser vi att där ligger ju faktiskt oxen, död, och med tio taggar på kronan.
  

 jag ska ha en bättre bild på mobilen men jag orkar inte leta reda på kabeln utan gör det imorron. )
Sen så väntar vi där med älgen och jag hinner knäppa ngra bilder till på den och prata med mamma o pappa åh berätta och sen kommer det en jaktkompis till brorsan som ska hjälpa honom att ta ur älgen , så medans det gjordes så stog jag och Takkos och kolla på! Men det var roligt att vara med på det, och vi hade typ gått i en kvart när han sköt oxen. Så det tog en halvtimme från det att vi kom till stället där vi skulle lämna bilen tills vi stog där med en död oxe. Sen när den var urplockad och klar så fortsatte vi åh gå, och sen hände det inte så himla mkt mer under dagen, mer än att jag sträckte ljumsken så hade jättesvårt att gå ett tag :P men stog man still en stund så gick det bra sen och man kände inget alls. Men det rolig var att jag blev inte ett dugg trött så det blev jag väldigt glad över och stolt över mig själv över att ha lyckats träna upp konditionen till jakten!, och jag kunde ha fortsatt åh gått, om inte jag hade så fruktansvärt ont i benen och ljumsken efter ett tag :P men jag följde ändå med och hämta älgen sen med älgdragarn och sen följde jag med och kolla på när dom flådde den uppe på slakthuset, så klockan var kvart i tre när jag nöjd och glad klev in genom dörren och med ca 2,5- 3 mil i benen.


Nu börjar jag bli trött efter all frisk luft jag har fått i dag så nu ska jag ta åh gå åh duscha sen ha lite fredagsmys framför tv;n innan sovdags. Är bra sugen på att följa med åh jaga imorn med, men har planerat in ett Lightvalley besök imorn med moder och kolla på jeans och skor. Men det kanske blir jakt på söndag istället då! :) det visar sig!
Nä nu väntar duschen och den som har orkat läst igenom allt det här, har gjort det väldigt bra! Duktiga du! :D
Ha en fortsatt trevlig kväll, adjö!

Av Evelina - 12 oktober 2011 19:51

Jag har fått en award av Sandra

Länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar.

 

1. När ingen ser eller hör mig… så sätter jag igång en bra låt och sjunger.

2. Jag går aldrig hemifrån utan.. plånboken, mobilen.
3. Min blogg heter som den gör för att jag… inte kom på något annat.

 4. Om jag vågade skulle jag…
5. Om tio år kommer jag att… ha ett jobb, barn, pojkvän och ett hus! 

Och så ska jag svara på dessa frågor!

  •  Varför började du blogga?
    Jag ville testa åh se hur det var, och sen för att vänner som man inte träffar så ofta ändå ska få reda på vad jag gör om dagarna om man inte hinner prata med varandra.
  • Vilka bloggar följer du?
  • Tror det är typ 23 st!
  • Vilka favoritfärger har du?
    Svart, blå, röd, knallgul och limegrön
  • Vilka favoritfilmer har du?
    Alldeles för många för att skriva upp det här.
  • Vilket land drömmer du om att besöka?
    Spanien, Island och Italien
 

 De som jag skickar denna award vidare till blir:
Susanne, Malin, Johanna, Towe, Emelie

Av Evelina - 11 oktober 2011 18:53

Blir inte så mkt uppdaterat nu för tiden, har man praktik först hela dagarna och sen när man kommer hem så blir det till att äta middag och sen måste man skynda sig att gå ut åh gå om man ska hinna innan det blir mörkt, och sen när man kommer hem så måste man duscha om man ska hinna med det innan alla bra tv-program börjar klockan åtta som man ska se.

  Men nu ikväll tog jag ledigt ifrån promenaden, eftersom att jag måsta beställa skolkorten innan det gick ut.Men imorn blir det nya friska tag och eftersom det ju är älgjakt den här veckan så Takkos springer i skogen hela dagarna så får han vila imorron kväll så får Ludde komma ut och röra på sina småben en stund han med :)


Men nu blev det då bara en massa svammel här om en hel hög med ointressanta saker så jag tror faktiskt att jag sätter punkt här och går åh kollar på sjukhuset på trean! Skulle ha kollat på repriser av superstars på datorn ocskså men jag HINNER ju aldrig, gör ju en hel hög med andra saker hela tiden :P hehe! Men samtidigt känns det skönt att man kan göra andra saker och inte bara sitter med datorn hela tiden dygnet runt som det blev ett tag :)

Nä men oj, nu är ju klockan 7, dags att kolla på sjukhuset!Sen blir det till att kanske göra iordning en fruktsallad som ska avnjutas till fotbollen ikväll! Sverige - Holland!
Adjö!

Jag tror att det här är sant, du finns här med mig dag som natt;

Jag saknar dig, älskade Morfar <3

Av Evelina - 9 oktober 2011 18:56

jaha, då var den här helgen över åh då! tråkigt! Men men. Snart är det lov iaf! börjar väl kanske bli dags att börja fundera ut vad man ska göra på lovet, ifall man kommer på ngt som man ska planera lite inför, kan ju vara bra det!


Iaf så igår så hade jag inte tid med att sitta med datorn, vakna först kvart över nio, gick ner då åh fixa mig och sen gick jag ut till pappa en sväng och prata med han och prata med Takkos, sen gick vi in åh käka frukost och sen gick vi ut igen och donade på, pappa snickra och jag började att städa inne i vedboden och slängde saker som var sönder och slängde ut ruttna plankor och sen så rensa jag ut all bark och sopade och fyllde på med jord i dom hål som blev efter stenarna jag tog upp och så donade jag på lite, men hade både munskydd och handskar på mig för att undvika att andas in mögel men även sorkars avföring/urin som ger en sorkfeber, så hoppas att man blev tillräckligt skyddad bara så man slipper den skiten. Och det höll jag på med hela dan, börja kvart över elva, så blev det några småpauser och sånt lite då åh då. men jag var inte klar förrän klockan var typ kvat över sex, då slängde jag in lite grejer i bilen och åkte iväg åh sopsorterade lite. Sen innan jag åkte hem så svängde jag in på Ica och handlade lite godis och dricka inför fångarna på fortet! (Y) :)


men idag därimot så har det vart helt lugnt, kom inte ur pyjamasen förrän klockan var närmare ett, men så får det vara på söndagar. Kan ju skylla på att min hand inte har velat samarbeta idag utan den har värkt åh krånglat och vart allmänt jobbig. blä! Nu e de dags igen för några veckor/månaders smärta, får väl göra ett till besök till doktorn om det inte ger med sig! Vad har jag gjort mer idag? jo jag har klippt gräset och plockat undan lite sommargrejer inför vintern, och vart ute och gått med Takkos och bara tatt det lugnt! :)

Nu ska jag lyssna på lite mer musik och kika lite på tv:n!

Ha en fortsatt trevlig kväll allihop!
Adjö!

Jag saknar er mina älskade änglar   

Av Evelina - 6 oktober 2011 20:56

Fick helt plöstligt en sån lust att göra om på bloggen och göra en ny header med nya färger. Nu blev det ju lite grann som blev lika men det blev en liten ändring iallafall :)

Åh får er som inte kommer ihåg hur min andra såg ut som inte vart inne på bloggen ett tag så såg den ju ut så här:
  och den nya blev så här:

Som ni ser så är glasstrutarna, solen och hjärtanen kvar. åh såklart Evescorner, men annars så är det två helt nya bilder som jag inte tror att jag haft på en header ngn gång!, Bilden på Jack är tagen i juli 2007 och bilden på Takkos är tagen i februari 2008!


Nä nu är det dags för en andra chans!
Adjö!

Om mig!


Evelina heter jag, 19 år, är utbildad uska, tog studenten 2012. Pluggar nu till sjuksköterska på distans.
Mina intressen är att träna, både mig själv och hundarna, Takkos som är jakthund och Molly som är framtida agility&spår hund

Antal besökare på min blogg!

Prenumeranter via bloglovin

bloglovin

Lämna gärna ett spår! :)

Fråga mig vad du vill :)

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Mina favoritbloggare :)

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards