Evescorner - Mitt liv i dagboksformat

Alla inlägg under oktober 2012

Av Evelina - 14 oktober 2012 22:34

Nu är det söndagkväll, och det är snart dags att sova! Imorn är det måndag och en ny vecka med nya möjligheter! Har inga direkta planer inför veckan utan jag kommer ta det lite grann som det kommer :) Tkr det är lugnast ja, och med tanke på att man är med i bemanningen så kan man ju åka på att jobba åh, det vet man ju inte! Men säkert är det lugnt hela veckan åsså åker man på att jobba fredagkväll! som vanligt :P haha!


iaf så idag fick jag lite grann gjort iaf, jag tog fram alla lyktor som vi har ute och satte dom på sin plats, satte ut fågelstugan och gav fåglarna mat och hjälpte pappa att byta till vinterdäck! Tkr det är bra att kunna byta däck för rätt som det är så har man punktering och då måste man ju kunna det! Blir lite jobbigt annars :P haha!


sen nu ikväll så var broder och Maria hit, och vi tog reda på älgkött, elr ja, vi åh vi var väl synd åh säga! Ja o Maria o mamma titta på åh brorsan åh pappa fixade :P haha, jämn arbetsfördelning tkr ja! Jag tkr om att jaga men att ta reda på köttet sen är det värsta jag vet, tkr de e så äckligt! :P Sen vid åtta kolla ju jag o Maria på solsidan åh :) Bra som vanligt!


Nu ska jag göra klart det sista med farmen och sen ska jag ta och kolla på en film, jag började ju titta på Maria Wern men så kom jag ju på att de var dags att skörda på farmen så då åkte datorn fram åh filmen går fortfarande men nu är den slut om typ 5 minuter elr nåt sånt bara för att jag glömde bort att pausa den :P haha


nä göra klart det sista nu då kanske!

gonatt

Av Evelina - 14 oktober 2012 08:46

och den första snön har kommit! :) Grymt! Hoppas bara att den ligger kvar nu då så det inte blir så mkt slask, för de e inte kul..


vad som händer idag har jag ingen aning om! Man kommer ju lixom inte så långt med foppatofflor :P iaf inte i det här vädret! Men jag hoppas att jag kan ha riktigt skor idag, men med tanke på hur ont de gör att bara nudda till plåstren så tror jag inte riktigt att det går..


iaf så har jag väntat hur länge som helst på att få ge mina hönor mat på farmville men fan, dom blir ju aldrig hungriga :P haha! men förr elr senare blir dom väl det, om det inte är nån annan som matar dom vill säga! För då lär jag få vänta!


nä om man ska ta åh göra lite frukost kanske! Har ju vare vaken i mer än en timme nu så börjar bli dags för frukost nu!
återkommer väl nå mer!

adjöö!

Av Evelina - 13 oktober 2012 15:35

Idag är det lördag, och jag kan ju säga att det verkligen känns idag att man var ute hela dan i skogen igår! Axlarna värker efter att ha bärt ryggsäcken hela dagen, skavsåren gör ont, ljumsken värker och jag är allmänt trött! Men det var det då värt, lätt!


idag så har jag inte gjort så mkt, ja o pappa var iväg till lightvalley en sväng, åh nu på eftermiddan så har jag städat Takkos koja och hundgård så nu är den höstfin och elementet är dammsuget så nu är han redo för vintern :) Ja det är väl typ det enda jag har gjort idag!

Nu sitter jag här med datorn o lyssnar på musik och pysslar med farmen på facebook, ni vet FarmVille 2? Skitroligt är det, mkt bättre än det andra farmville! Tkr iaf jag..

vad som händer ikväll har jag ingen aning om, blir nog bara lugnt! Ska kurerea mina hälar så att jag förhoppningsvis kan följa med på jakten imorn, om det blir nån vill säga!


Nä nu gett jag sluta åh kolla om mina hönor vill ha mat på farmen :P höhö

adjööken!

Av Evelina - 12 oktober 2012 18:08

Fredag idag och även idag stog jakt på schemat :) Såå kul!


iaf då så börja dagen redan kvart över sex imorse, så klev upp då åh klädde på mig åh käka frukost åh sen vänta ja på att broder skulle komma till en halv åtta! Även Takkos skulle ju vara med idag, så det skulle bli en heldag travandes i skogen! :) I början så fick ju han gå i koppel eftersom det var så nära husen vi gick, åh sen när det var dags att släppa han så sprang han i väg men sen upptäckte vi på gps;en att han vände och var på väg tillbaka till husen!! Så det var bara att vända åh gå åh hämta han på en gårdsplan,så gjorde vi ett nytt försök åh då gick vi en bra bit in i skogen innan vi släppte han men han har sprang än en gång iväg till husen, så då gick jag o hämta bilen medans Hans skulle försöka få in han. Åh jag som redan då hade skavsår var ju väldigt glad över att få sitta en stund :P Så tog mig till bilen sen blev det att åka åh leta reda på först Takkos men sen även Hans :Pmen jag hitta dom bägge två på en gång, tur det!


Sen skulle vi ju spåra en älg med Takkos åh se om vi fick tag i den, och när han kände lukten så blev det en väldig fart på han, och han var jätteduktig, synd att älgen hade vadat över ån bara! Sen sågickdet juriktigt bra ett tag och han skötte sig exemplariskt, sprang en runda för att sen komma tillbaka till oss och det är ju precis som han ska göra,men så sprang han emot husen två gånger till men då väntade vi  bara och se vad han skulle göra och då vände han ju o kom tillbaka! :) Duktiga killen!


Men en sak kom vi fram till idag, vi funderade på varför han hade vart så ofokuserad på morron åh inte velat lyssna, för han sprang lixom i panik. Så kom vi fram till att han nog är skotträdd, för innan vi skulle släppa han första gången så sköt dom en älg och det small ju som fan, så till o med jag hoppa högt upp i luften, och då blev han ju livrädd och sen var det som att vi inte fick någon kontakt med han! Men sen framåt förmiddan efter jag hade suttit åh pratat med han ett tag och myst lite så vart det bättre åh han lyssna mer, så jag tror att det har med skottet att göra!  Lilla gubben <3

Jaa åh dagens resultat blev två gigantiska skavsår och en sträckt ljumske, så min plan om att jaga även imorn sprack.. har jag tur så kan jag göra det på söndag, får se hur skavsåren utvecklar sig! Blir dom bättre så jagar jag annars får jag väl vänta till nästa helg då! Men de e låååångt dit!


nä nu ska jag kolla farmen!
adjöö!

Av Evelina - 11 oktober 2012 13:14

Jorå, efter mkt om och men så tog jag mig upp ur sängen, men jag tror att klockan var halv tio innan jag kom upp åh sen så tog det väl ytterligare en halv timme innan jag kände mig redo och var klar för att ge mig ut på en springrunda! benen kändes som bly redan från början och det gick så tungt att springa tkr jag, men jag hade nog en ganska hög hastighet ändå för att jag kom längre på fem minuter idag än vad jag gjort annars, så det känns ju bra!


Jag springer ju en bit och vänder och springer hemåt sen igen bara för att få en lite längre runda, så dit jag hann springa idag på fem minuter, samma ställe var jag sen när jag hade sprungit i tjugo minuter, så hade jag bara kunnat fortsatt sen så hade jag nog klarat det under 25 minuter, men det tog stopp, så jag var hemma efter 27 minuter, sen var jag helt slut när jag kom hem och bara satt o titta framför mig, fick typ anstränga mig för att äta en banan och benen bara skaka! Vette fanken va de var, va lite läskigt! Sen när jag lugnt ner mig lite grann så skulle jag köra mitt styrkepass men jag orkade inte, benen börja skaka redan direkt och det blev lite yrsligt så jag gav upp åh tog åh duscha istället!


 nu ska jag försöka göra ett litet ryck och ta o renbädda sängen lite grann, men Jazmine ligger där åh sover så sött så jag har inte hjärta att flytta på henne :P så tror att jag ska ta o kolla klart på sjukhuset! :)
ha en fortsatt trevlig dag!

adjö!

Av Evelina - 11 oktober 2012 08:54

kära nån de e redan torsdag! jösses va snabbt de går!

iaf så vad som händee idag har jag ingen aning om! får se vad jag hittar på, ska iaf ut åh springa snart åsså ska jag nog ta åh renbädda sängen!

men för en gångs skull så känner jag mig inte speciellt taggad att ge mig ut åh springa, jag som har kunnat ställt klockan på halv åtta åh kastat mig upp ur sängen för att så fort som möjligt komma iväg! men nu har jag vaknat själv åh jag är sååå trött, men tror att de har åh göra med att jag sovit dåligt två nätter i rad åsså va jag upp kvart över sex igår åh va ute hela dan! försöker intala mig själv att de e så iaf :P

nä nu ska jag försöka vakna till lite!
återkommer!

Av Evelina - 10 oktober 2012 18:05

idag är det onsdag och idag har jag vare ute i skogen heeeela dan! Hänkade med broder på älgjakt! Riktigt kul, funderar starkt på att ta jägarexamen, inte för att jag vill sitta själv på ett pass en hel dag men man kan ju sitta med någon annan :) Men nu när man har vart med att gå med hund en gång så är det inte så himla roligt att sitta på pass, visst det är mysigt att sitta med elden och grilla korv och ha det bra men jag blir lite rastlös åh då slutar det alltid med att jag sitter och leker med elden :P


Iaf så börja dagen redan kvart över sex imorse, skulle va klar till kvart över sju då broder skulle komma och hämta mig! Så åkte vi iväg på passet och satt där ett tag, knakade och brakade i skogen bakom oss men vi såg ingenting åsså blev jag iväg skickad till bilen som inte stog så långt ifrån där vi satt för då var Hans rädd att det var en björn som var där, så då var de bättre att jag redan stog med bilen och kunde sätta mig i den istället för att båda två skulle springa :) men de lugnade ner sig så jag kunde komma tillbaka men det var lite spännande där ett tag :) Dom sköt en oxe där så innan vi fick åka tillbaka till slakthuset för ompostning så fick vi hjälpa till att dra fram älgen, åh kära nån va tung den va! Har jag inte träningsvärk förr så gett jag ju ha de imorn :P

Väl tillbaka i slakthuset var det att dra ett nytt pass, och sen när alla fått sina pass var de bara att sätta sig i bilen igen åh åka iväg! Men det var lugnt där åh, knakade lite grann men inge mer! Lite tråkigt men det är sånt som händer det, nya tag på fredag! Var väl hemma vid typ halv fyra åh åkte ut kvart över sju, så det blev en riktig heldag i skogen men jag älskar ju att va ute i skogen så det gjorde inte så mkt! :D

Sen satt jag så nära elden så mina stövlar smälte xD haha! Försökte knäppa kort nyss men det syntes inge bra, men det smälte lite grann längst fram :P vackert!

Nu är jag trött, så ska nog snart ta o titta på film, men risken är väl att jag somnar så jag tror jag fortsätter att titta på datorn, för då kanske jag kan sova sen ikväll istället! :D

nä, hejda!

 

Av Evelina - 9 oktober 2012 23:56

så är även tisdagskvällen över då åh nu ligger jag i sängen åh försöker bli trött så att jag kan sova nån gång! ska upp om sex timmar för att hänka med broder åh jaga åh då vill man ju inte vara supertrött e!

annars idag har jag inte gjort ett skit! va fram på byn en sväng bara annars har de vare lugnt!
fick dra på mig både reflexväst åh pannlampa när jag skulle ut åh springa ikväll, märks att de börjar bli hösten! iaf så gick de skitbra att springa, jag har som mål att klara av att springa 3.5 km under 25 min åh idag gjorde jag det på 25:48 så nästan :D kanske klarar det den här veckan så jag kan utöka rundan nästa vecka! hoppas :D

nä nu börjar jag få ont i armarna av att ligga åh trycka på mobilen sååå godnatt!
adios!

Om mig!


Evelina heter jag, 19 år, är utbildad uska, tog studenten 2012. Pluggar nu till sjuksköterska på distans.
Mina intressen är att träna, både mig själv och hundarna, Takkos som är jakthund och Molly som är framtida agility&spår hund

Antal besökare på min blogg!

Prenumeranter via bloglovin

bloglovin

Lämna gärna ett spår! :)

Fråga mig vad du vill :)

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Mina favoritbloggare :)

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards